GVB Halen

Hier vindt u informatie over het gvb halen!
 

GVB halen

 

Hier vindt u alle informatie over de stappen om het GVB te halen

Via onze golfschool kunt u op verschillende manieren het gvb halen! U kunt kiezen om deel te nemen aan een dag cursus of weekend cursus om snel het gvb te halen. Het is ook mogelijk om prive – of groeps lessen te nemen bij onze professional en dan aansluitend deel te nemen aan het examen. Wij organiseren ook speciale theorie avonden om de regels en etiquette te leren van het golfspel met aansluitend het ngf regelexamen. Meer informatie hierover vindt u terug op de site.

Baanpermissie

Hoe haal ik mijn baanpermissie? Om te starten met golfen kunt u deelnemen aan een cursus of golflessen nemen bij onze professional.Tijdens de golflessen worden alle basistechnieken aangeleerd en gaat u ook het geleerde in praktijk brengen op de golfbaan.

Ook is het belangrijk om iets te weten over de regels en etiquette zodat u met een veilig gevoel de baan kunt spelen.
Na het volgen van golflessen of een cursus kunt u deelnemen aan het theorie examen. Bent u geslaagd dan vragen wij meteen uw ngf baanpermissie aan en kunt u op de meeste golfbanen in Nederland spelen.

 

Theorie examen

Om uw GVB te halen moet u slagen voor het theorie examen! Het examen bestaat uit 30 multiple choice vragen. Om te slagen mag u maximaal 7 fout hebben via onze website kunt u gratis de examens oefenen. Het examen bestaat uit 19 regelvragen, 11 etiquette vragen en 1 stableford vraag. De vragen gaan alleen maar over de regels en etiquette.

 

GVB/Handicap 54

U heeft uw baanpermissie en ngf regelexamen behaald! De volgende uitdaging is het behalen van het gvb/handicap 54. Met het gvb kunt u op alle golfbanen spelen in Nederland en Europa. Het leuke is nu ook dat u zelf uw handicap kan bijhouden door Q kaarten te lopen en deze in te voeren via ons systeem of de golf app van de ngf.

Hoe kan ik mijn gvb halen? Vrij simpel u hoeft alleen maar een Q kaart te lopen met minimaal 18 punten en deze te mailen of via de post naar ons te sturen:wij zetten dan de baanpermissie – om naar een handicap 54 pas. Daarna kunt u zelf q kaarten lopen en invoeren en aan uw handicap werken.

Hoe werkt het lopen van de Q kaart?

Voordat u een Q kaart gaat lopen kunt u bij de receptie van de golfbaan een gele sticker halen en deze op de kaart plakken. U kunt kiezen om een Q kaart te lopen over 9 holes of 18 holes. Daarna bepaald u van welke kleur tee u gaat spelen. Als beginner heeft u vaak moeite om ver te slaan start dan van de oranje tee’s.

Check wel even hoeveel slagen u krijgt. Dit is vaak minder dan bij de normale heren afslag geel of dames afslag rood. Spelvorm is altijd stableford. De bedoeling is om altijd 18 punten of meer te halen. Hoe meer punten hoe lager de handicap!

 

EGA Handicap

Als u begint met golfen dan start u eerst met een clubhandicap dit is tussen handicap 37 en 54. Bij een clubhandicap kunt u nooit omhoog gaan als u een slechte score loopt. Zodra u onder de handicap 36 komt wordt de clubhandicap automatisch omgezet naar een ega handicap. U krijgt dan ook automatisch van ons een nieuwe pas.

 

Waarom een handicap systeem?

Elke golfspeler heeft een andere nivo! Door berekening van de handicaps kunnen spelers van verschillende niveau’s tegen elkaar spelen. Een speler met een hoge handicap kan het een speler met een laag handicap erg moeilijk maken door zijn extra slagen. De netto score krijgt men door de slagen die men krijgt per hole af te trekken van de bruto score.

 

 

 

Heeft u vragen over het GVB halen!

Vul het contactformulier in wij nemen direct contact met u op.

Bel 030 3200161 of vul het contactformulier in
Wij hopen u snel te verwelkomen op Golfschool Ooghduyne

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Golfschool Ooghduyne

Golfschool Ooghduyne
Cursussen
Gvb in 1 dag
Gvb in een weekend
Prive golfles
Golfclinic
Masterclasses
Hulp nodig?
Contact ons
Company Terms